7 bhgn badan yg jadi tempat lemak ‘berkumpul’. Ini cara berkesan nak singkirkannya

Lemak Paling Suka Berkumpul Di 7 Bahagian Ini. Begini Cara Berkesan Singkirkannya Ramai yang mengeluh ada lengan yang menggelebeh dan perut buncit yang sukar untuk dihilangkan. Lemak-lemak ini pasti mengganggu penampilan anda sehingga ia sukar untuk disorokkan. Mesti anda tertanya-tanya kenapa lemak hanya berkumpul di bahagian tertentu sahaja kan? Jom ketahui 6 bahagian paling banyak …

MasyaAllah. Ini antara 7 kelebihan mengerjakan Umrah. Moga ada rezeki kita ke sana

7 KELEBIHAN KENAPA KITA PERLU MENGERJAKAN UMRAH Seperti mana keistimewaan ibadah Haji, umrah juga ada kelebihannya. Sebenarnya memang banyak hadis-hadis yang membicarakan tentang kelebihan umrah. Di antaranya ialah : 1. MENJADI TETAMU ALLAH Di dalam Ihya’Ulumiddin, Jarir bin Abdillah RA meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW telah bersabda, maksudnya : “Tetamu Allah ada tiga golongan iaitu orang …

Tak perlu malu karena miskin. Rumah Rasullullah, manusia paling mulia pun seperti ini

BELAJAR KESEDERHANAAN DARI RASUL SAW Tak perlu malu karena miskin, rumah manusia paling mulia pun seperti ini. Perabot Rumah dan Kesederhanaan Rasulullah Di sebelah timur masjid Nabawi Madinah, tampak sebuah bangunan yang akan membuat kita takjub, terpesona karena kesederhanaannya. Itulah tempat tinggal Rasul Agung Muhammad SAW. Rumah itu sangat kecil dengan hamparan tikar usang dan …

3 step je cara buat ‘Udang Kering’ yg confirm halal & bersih. Makan mesti berselera

Cara mudah membuat udang kering halal dan bersih Dengan isu yang pelbagai timbul sekarang , jadi kita sebagai suri rumah semestinya mahukan yang terbaik dalam setiap masakan terutama masakan yang menggunakan udang kering. Walaupun udang kering banyak terdapat di pasaran , tapi mencari yang halal dan pastinya bersih menjadi satu cabaran besar. Selepas ini , …

Kuali ‘Non-Stick’ mmg memudahkan. Tp kalau ada yg mcm ni, tolong jgn guna sebab

Kuali Nonstick Yang Bahaya Untuk Digunakan Kuali Tak Lekat (Non Stick) merupakan antara peralatan memasak kesayangan mak-mak. Selain memudahkan kerja memasak didapur, kuali sebegini boleh tahan mahal harganya, nak-nak kalau jenis yang berjenama dan diimport daripada luar negara. Namun satu perkara yang mak-mak perlu tahu, walau macam mana sayang sekalipun dengan kuali non stick tersebut, …