SEDIH !!! Astraghfirullah!!! Budak 8 Tahun Termenung Tengok Bapa Kutip Daging Kakak.

Seorang ibu tak dapat menahan pilu hingga tidak sedarkan diri, manakala suaminya meraung sambil mengutip cebisan danging anak gadisnya yang terlibat kemalangan semalam di jalan Jenderal Sudirman jalan poros Makassar.

Lebih pilu apabila seorang kanak-kanak Wanita berusia 8 tahun hanya hampu termenung menatap jenazah kakak sulungnya terbaring kaku di tengah jalan.

Mangsa dikenali sebagai Dika puteri 15 seorang pelajar sekolah menengah agama Al Ishlah di maklumkan dalam perjalanan balik dari sekolah menuju tempat ibubapanya meniaga.

Niat hendak menolong kedua orang tua tidak kesampaian apabila gadis sekolah agama itu terlibat nahas ngeri dan meninggal dunia dilokasi kejadian.

Menurut saksi kejadian yang berlaku kira-kira jam 16:30 semalam, mangsa yang menunggang motorsikal dengan perlahan secara tiba -tiba di langgar lori yang hilang kawalan.

Mangsa yang dirempuh dari belakang melambung kehadapan sebelum dilanggar kereta lain yang datang dari arah berlawanan.

Suasana di lokasi kejadian menjadi pilu apabila Usman dan Hana kedua orang tua mangsa tiba dilokasi kejadian.

Adik mangsa Siaa hanya termenung melihat jenazah kakaknya yang setiap hari mengajarinya mengaji telahpun menghadap ilahi.

Sesekali gadis kecil itu mengusap air matanya yang meleleh dipipi dengan tudung miliknya,suara kakaknya ketika mengajarinya mengaji masih terdengar jelas di gendang telinga,namun siapa sangka takdir telah pun memisahkan mereka.

Sumber : eberita via sembangjer

Pihak polis Lalu Lintas jalan poros menahan pemandu lori dan pemandu kereta bagi siasatan lanjut mengenai kemalangan berkenan. Sementara mayat mangsa dibawa ke hospital besar Maros sebelum diserahkan kepada keluarga pagi ini untuk dikebumi.

Kredit: wherewithallife.com


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*