Month: May 2019

Ini 10 ‘Amalan Sepanjang Hari Akhir Ramadan’ yang rugi jika kita tak dapat buat

BERSUNGGUH-SUNGGUHLAH BERAMAL PADA 10 HARI AKHIR RAMADHAN (العشر الأواخر من رمضان. Beberapa cadangan amalan yang boleh dilakukan khususnya sepanjang 10 hari akhir Ramadhan : 1. Tunaikan Solat Fardhu pada awal waktu dan secara berjemaah. 2. Laksanakan Solat Tarawih dan Qiyamullail pada setiap malam. 3. Bersedekah walaupun RM 1 pada setiap malam. 4. Membaca al-Quran walaupun …

Resepi ‘Serunding Ikan Popular’ untuk bulan Puasa dan Raya. Memang sedap. Jom try !

Serunding Ikan memang popular lebih-lebih lagi bila tiba bulan puasa. Bila sahur kan tak ada selera, jadi serunding ni memang sesuai benar lah dijadikan lauk. Jangan tak tahu, serunding ni pun sesuai dijadikan inti popia simpul atau karipap mini tau. Jom cuba. Anda pasti sukakan rasanya! SERUNDING IKAN BAHAN-BAHAN: 2 kg ikan selayang/ sardin 1/2kg …

Emak mmg la tak tolak kalau kita minta jaga anak, tapi kenalah faham. Jgn sampai …

Macam-macam kes di rumah pengasuh, mak ayah mula susah hati. Mintalah bantuan emak jagakan cucu. Emak pula, jarang benar nak menolak bila anak minta bantuan. Emak takkan merungut, cuma tahan perasaan dalam hati. Sayangnya anak pula ambil kesempatan, semua serah pada emak. Sampai satu tahap, emak disahkan daroh tiggi. Dan ini yang dikongsikan oleh Husna …

Resepi Biskut Raya Mahal ‘Chocolate Chip Cookies’. Buat sendiri, confirm jimat & sedap !

Ramai yang sukakan biskut coklat chip atau chocolate chip cookies rangup dan sedap ala Famous Amos yang berbau wangi semerbak yang boleh didapati di seluruh Malaysia dengan harga yang agak mahal kerana ia amat popular dan punyai resepi rahsia tersendiri. Resepi chocolate chip cookies kini dikatakan telah diketahui ramai dan viral, kini turut dikongsikan di …

Tanda rahmat. Kalau terjaga jam 3-5 pg pada bln Ramadan, bacalah doa ini. Jgn lupa

Ramai orang terbangun di waktu yang sama waktu malam hari. Sayangnya, keadaan ini sering kali diabaikan. Namun, tahukah kamu bahawa ini adalah cara tubuh dan Allah berkomunikasi denganmu. Pengubatan tradisional Cina menggunakan titik energi untuk teknik akupunktur. Titik-titik tenaga ini terhubung dengan sistem jam yang dipercayai memberi energi untuk bahagian tubuh tertentu. Jadi, dilihat dari …