Tak perlu malu karena miskin. Rumah Rasullullah, manusia paling mulia pun seperti ini

BELAJAR KESEDERHANAAN DARI RASUL SAW Tak perlu malu karena miskin, rumah manusia paling mulia pun seperti ini. Perabot Rumah dan Kesederhanaan Rasulullah Di sebelah timur masjid Nabawi Madinah, tampak sebuah bangunan yang akan membuat kita takjub, terpesona karena kesederhanaannya. Itulah tempat tinggal Rasul Agung Muhammad SAW. Rumah itu sangat kecil dengan hamparan tikar usang dan …

3 step je cara buat ‘Udang Kering’ yg confirm halal & bersih. Makan mesti berselera

Cara mudah membuat udang kering halal dan bersih Dengan isu yang pelbagai timbul sekarang , jadi kita sebagai suri rumah semestinya mahukan yang terbaik dalam setiap masakan terutama masakan yang menggunakan udang kering. Walaupun udang kering banyak terdapat di pasaran , tapi mencari yang halal dan pastinya bersih menjadi satu cabaran besar. Selepas ini , …

Kuali ‘Non-Stick’ mmg memudahkan. Tp kalau ada yg mcm ni, tolong jgn guna sebab

Kuali Nonstick Yang Bahaya Untuk Digunakan Kuali Tak Lekat (Non Stick) merupakan antara peralatan memasak kesayangan mak-mak. Selain memudahkan kerja memasak didapur, kuali sebegini boleh tahan mahal harganya, nak-nak kalau jenis yang berjenama dan diimport daripada luar negara. Namun satu perkara yang mak-mak perlu tahu, walau macam mana sayang sekalipun dengan kuali non stick tersebut, …

Pucuk ubi bukan setakat sayur kampung. Rupa²nya ini antara khasiat yg kita tak tahu

Pucuk Ubi…siapa yang tak kenal dengan pucuk ubi. Ada yang kata pucuk ubi adalah sayur kampung. Tak kisah la sayur kampung pun kan tapi tahukah anda, pucuk ubi yang anda makan adalah sayuran organik 100% kerana pokok ubi kayu boleh ditanam dihampir semua tempat tanpa memerlukan penjagaan yang khusus, malahan tidak perlu dibaja atau disembur …