Deco

15 jenis pokok yg sesuai letak dlm rumah. Selain cantik, setiap satu ada fungsinya tau !

Terdapat banyak cara untuk menghiasi sebuah rumah tanpa perlu mengeluarkan belanja yang besar. Pokok dalam pasu sebagai contoh mampu mengubah rumah anda menjadi lebih selesa, nyaman, segar dan cantik! Namun anda harus tahu jenis pokok yang sesuai untuk diletakkan di ruang rumah anda bermula dari ruang tamu hinggalah ke bilik air. Berikut adalah 15 pokok yang …

Wah ! Nmpk ekslusif kan ? Tips guna cat utk makeover bilik air lama dgn bajet rendah

Dalam sebuah kediaman, bilik air atau kamar mandi merupakan salah satu ruangan yang paling penting. Bak kata orang, kalau nak tahu individu itu pembersih atau tidak lihatlah bilik airnya. Selain daripada kebersihan, ada sesetengah orang sangat mementingkan dekorasi supaya kamar mandi kelihatan lebih ceria dan menarik. Di sini kami nak kongsi cara make over bilik …

Modal hias RM600, ramai tak sangka bilik asrama di universiti ini milik pelajar lelaki.

PETALING JAYA: Umumnya, ramai yang bertanggapan keadaan bilik pelajar lelaki di asrama pastinya bersepah, kotor dan berbau kurang enak. Namun, telahan itu ternyata tidak benar dan ia dibuktikan dengan beberapa foto suasana bilik seorang pelajar lelaki yang tular di laman Twitter. Penghuni bilik itu, Zushyan Magen berkata, dekorasi bilik berkenaan ternyata membantu dirinya dalam mencari mood …

[GAMBAR] Wow ! Memang Cantik Diorang Transform Rumah Mak Di Kampung. Cantik.

Seperti yang dikongsikan dalam laman facebook Ilham Dekorasi, memang cantik dan kemas apa yang anak-anak mereka lakukan pada rumah ibu mereka di kampung.  Sampa, ada netizen katakan … “Ni sesuai ayat filem senario ” luar npk setinggan, dlm macam kondo” good jobbb… huhuhu … tapi memang best dan kemas, jom layan gambar-gambar yang dikongsikan ini. Kredit …

“Deco Cantik Bajet Ciput” – Memang Best, Bajet Kurang RM1500.00 Dah Dapat Hias Rumah Cantik Macam Ni … Bolehlah Cuba !

Seperti yang dikongsikan oleh FB Ilham Dekorasi, kali ini diorang cerita pasal “DECO BAJET CIPUT” … Yelah … dalam keadaan sekarang, semua kena budget kan. poket kena jaga … ehhehe … okay kita baca cerita penulis ni ye … Ni rumah abang Fatin, berek polis di Pekan, Pahang. Masa mula-mula dapat tau dia dapat pindah …

[Gambar] “LUAR FLAT, DALAM KONDO”. Inilah Rumah Dengan Keluasan 650sqft Yang Dihias Sangat Kemas dan Cantik.

Baru-baru ini dalam facebook Ilham Dekorasi, telah dikongsi sebuah rumah  milik Mishka Salsabella yang hiasannya sangat WOW dan Cantik sehingga digelar netizen sebagai ” Luar Flat Dalam Kondo”.  Bertemakan pink di ruang hadapan dan warna-warna yang sejuk di dalam bilik, dekorasi dalam rumah ini sememangnya boleh dijadikan contoh.  Jadi, kredit buat pemilik rumah dan ilham …